Tere,
värske liikmena tervitan enne kogu foorumirahvast, enne kui hakata asjatundjaid võhiklike küsimustega piinama. Kuid ega need tulemata jää.
Üle tüki aja tekkis mul soov vahetevahel ka taevasse vaadata. Ehk andis tõuke Strugatskite surematust teosest "Понедельник начинается в субботу" taasloetud lause "Г. Проницательный был прославлен фразой: "Оорт первый взглянул на звездное небо и заметил, что Галактика вращается"."
Igatahes on eelmisest korrast peresse jäänud vene teleskoop Miitsar. Selle ümber mu küsimused nüüd tulevadki.
1. Kas 25-aastane vene tehnika tänapäevaste teleskoopidega võrreldes mingit kriitikat kannatab? (Foorumist lugesin kiidusõnu TAL-1 kohta, mis olla Miitsari tänapäevane nimi. Kuid kas tänane ja 25-aastane olid võrreldava kvaliteediga tehtud?)
2. Mida tuleks veerand sajandi vanuse teleskoobi kasutuskõlblikuks muutmiseks teha? Suurema osa oma elust on too veetnud originaalkastis enam-vähem toatemperatuuril. (Praegu ta käepärast pole, seetõttu "lihtsalt vaadata" kohe ma ei saa).
3. Kas foorumirahval on kogemusi Miitsari ja digi(peegel)fotoka ühendamisega? Omal ajal ma kasutasin Miitsarit Zeniti objektiivina, tehes Zeniti vaherõngast ja sobivast papptorust jubina, millega sai fotoka pista okulaaripessa, kuid tollal polnud fotoka sees ka miskit elektroonikat...)
Tänan igasugu nõuannete eest.