Homme on kuuldavasti taas vähe uhkemat tähesadu oodata. Kuu on loomisel ja taevas meeldivalt "must". Kui jälle pilved taevast ei kata.
Neljapäeval käisin südaööpaiku tunnisekse välja kaamerat katsetamas Perseuse poole suunatult ja kohtasin ainult üht sähvakat, sedagi radiandile vastassuunas...suvekolmnurga piires. Loodan, et täna õhtul on ikka rohkme näha.
Nüüd vähe vastavam tehnika soetaud millega neid sähvatusi pildile püüda,sellest ka soov sooviks isegi midagi jäädvustada. On kellgil kes vähe rohkem asjaga öise taeva pildistamsega rohkem tegelenud mõni hea soovitus mida järgida.
Päris öösel kell 2-3 vahel vist juba liiga pime digi jaoks.
Siin http://www.spaceweather.com/meteors/per ... rence1.jpg - mis moodi see tehtud on, pildile on õnnestunud saada? Pildi infos kirjas, et ISO 3200 (mul nii palju iso pole-1600) ja katik jäetud 45s avatuks. Aga tähed on ju paigal?
Digikaameraga vist üle 20-30 min ei särita öisttaevast? Liiga säbruks läheb kätte.
1-2h peale päikeseloojangut on vist parim aeg, siis pole veel nii pime?
Üldse mul korduvalt katsetused kus autofookus ei jaga pimedas matsu välja ja käsitsi on pimedas sama kui võimatu teravustada. Kuidas pimedas üldse teravustada? Ja siis ka objele vajus 20min järel udu, rõske kastekord peale:)
Ma sellel alal puht rohelin veel;)