Postitas seenno » 16 Detsember 2009, 19:29
Võiks ikka kesta sedasi, et 4 ööd oleks sees, mitte ainult 3. Siis suurem tõenäosus, et ikka vaadelda ka saab (nagu 2009 oli kokkutuleku viimane öö isegi kõige selgem).
Kohaga on asi keerukam. Ise midagi head ei oskagi kohe pakkuda, kus kindlasti korraldada annaks. Siin Türil saaks küll kuskil koolimajas vb majutuda ja mingid vaatluskohad leiaks ka, aga see vist ikka liiga linn. Eks siin ole neid kõrvalisi valgusallikaid liiga palju ikkagi ilmselt. Oleme kooli staadionilt ja isegi kooli õuelt teleskoobivaatlusi teind vahel, aga siis vaid Kuud ja planeete. Süvataevast või meteooride loendamist ei kujuta ette. Vb mõnes Lõuna-Järvamaa maakoolis veaks kuidagi välja, ühes, mis Türist 14 km umbes Viljandi poole, olen avalikke vaatlusi teind, neile väga meeldis.
Samas koht võiks olla võimalikult lõunas, kuskil Läti piiri ääres pole ammu olnud. Valgusreostust on sealsetes maakolgastes ka vähe.Krabi Põhikoolis olime 2004. Kagu-Võrumaal on näiteks Misso kool, millest ma väheke tean ja kust ma veidi inimesi tunnen (niipalju täpselt, et oktoobri lõpus olin seal 2 päeva ja paigaldasin nende koolimaja katusele automaatilmajaama). Neil on seal 2 hoonet, vana on mingi õpilaskodu, väga vana maja. Teine on megauus ja läbi ja lõhki euro koolimaja just seal vana kõrval. Ilus järv on kuskil 50 m koolimajast, ikka selline suur järv kohe. Lätti on sealt mingi 9 km ja Venemaa ka suht samas (Luhamaa). Kogu kool asub Riia-Pihkva maantee ääres. Ilm on ka seal vist suvel Eesti ilusaim vähemalt klimaatilises kokkuvõttes. Merest ikka nii kaugel see Eesti kagunurk. Ma ei tea, kas nad sellest ideest vaimustatud oleks, aga ma võin uurida, kui vaja.