Käisin hiljuti kaubamajas ja sain seal müüdavat teleskoopi näppida. See oli klaasi tagant välja võetud ja kokku pandud. Bresser rb-60 on selle nimi. Mõõdud on 60 mm objektiiv ja 700 fookuskaugus.
Fokusseerija oli OK ja punatäpp oli kah rahuldav. Okulaarid olid Meade modifitseeritud achromat-id seega üsna kehvad kui mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.
Kui optika kohta mul eriti midagi öelda ei ole (ei saanud päevasel ajal siseruumis ju proovida) siis seevastu statiiv... see statiiv ja see Alt-az monteering
See värises nagu haige lehm külmal kuupaistesel ööl.
Isegi mu videostatiiv mis pole mingi velbon sherpa ega veel vähem manfrotto tundus selle kõrval nagu kõikumatuse etalon.
Monteering.... ohjah. metallkaar, mille kooshoidmiseks kasutatakse plastjuppe... seal on ka keeratavad nupud mis peaks nagu aeglaselt liigutamiseks vist olema. Kui neid üritada keerata siis väriseb kogu kaadervärk nii jubedalt et mida iganes te üritasite õrnalt vaateväljas hoida on sealt ammu juba kadunud. Alumiiniumjalad mida ühendavad plastliited... oijah.
Minu tugev ja kindel soovitus on et walk away või ostke oma torud KuKu käest või siis tellige kuskilt. Teine variant on ise sellele dobsoni monteering teha aga siis kaob kogu point asjast ära. Või siis kasutada suurel teleskoobil otsijana kuid usun et need kellel juba on nii suur toru, ei vaata sellise vidina poolegi.