Aperture: 130mm, focal length: 650mm, Focal ratio: f/5
- OTA weigth: 3.7 kg
- parabolic main mirror for better image quality
- Limiting visual magnitude: 13m3
- Resolution: 0.9"
- 1.25" focuser - short design for less vignetting
- Centre mark on main mirror - makes collimation easier.Z
- Main and secondary mirror are fully adjustable.
- Spider vanes are only 0.5mm thin - for less diffraction spikes
sviljar kirjutas:...
Selget taevast ja kannatust.
mart kirjutas:sviljar kirjutas:...
Selget taevast ja kannatust.
Hea soovitus. 31 ööd järjest on pilves olnud
amarelle, kas sa oled juba otsuse langetanud?
mart kirjutas:Mul on TAL-2 ja ei nurise. Kui sa seda TAL'ei taha, siis võta Skywatcher Explorer-130P / 130/650mm parabolic Newton on EQ2.
- Kood: Vali kõik
Tundub, et 189,00 EUR eest on teleskoopi küll ja veel. Jah, see monteering on kergemat sorti aga eks kogud pappi ja ostad kunagi võimsama. Kusagilt pead ju alustama. See, mida sa tegelikult vaadata tahad, selgub alles siis, kui sul on esimene toru ära ostetud ja sellega veidi vaeva nähtud. Muud moodi sa seda teada ei saa.
Kui su piir on 2K EEK, siis loe mida Taavi on sulle vist juba korduvalt soovitanud - GALILEOSKOOP+korralik (kasutatud)statiiv! või kogu veidi aega raha juurde ja osta suurem newt/dobs/ED...
Ma ise võtaks selle 130P, trükiks endale mõned taevakaardid ja hakkaks peale.
PS! Vahet pole, mis toru sa endale alustuseks ostad, varem või hiljem hakkad sa midagi vägevamat himustama.
mart kirjutas:Kui su piir on 2K EEK, siis loe mida Taavi on sulle vist juba korduvalt soovitanud - GALILEOSKOOP+korralik (kasutatud)statiiv!
mart kirjutas:amarelle, kas said teleskoobi kätte?
amarelle kirjutas:Sain.Kuigi küll mitte sellist nagu ma tahtsin aga sellel pole ka midagi viga.
mart kirjutas:amarelle kirjutas:Sain.Kuigi küll mitte sellist nagu ma tahtsin aga sellel pole ka midagi viga.
Mis sa siis said? Räägi lähemalt.
Soovitaks sulle kohe ühte väga toredat raamatut, mis on kirjutatud just väiksema läbimõõduga teleskoopide omanikele:
Turn Left at Orion: A Hundred Night Sky Objects to See in a Small Telescope - and How to Find Them
mart kirjutas:Mul on TAL-2 ja ei nurise. Kui sa seda TAL'ei taha, siis võta Skywatcher Explorer-130P / 130/650mm parabolic Newton on EQ2.
- Kood: Vali kõik
Tundub, et 189,00 EUR eest on teleskoopi küll ja veel. Jah, see monteering on kergemat sorti aga eks kogud pappi ja ostad kunagi võimsama. Kusagilt pead ju alustama. See, mida sa tegelikult vaadata tahad, selgub alles siis, kui sul on esimene toru ära ostetud ja sellega veidi vaeva nähtud. Muud moodi sa seda teada ei saa.
Kui su piir on 2K EEK, siis loe mida Taavi on sulle vist juba korduvalt soovitanud - GALILEOSKOOP+korralik (kasutatud)statiiv! või kogu veidi aega raha juurde ja osta suurem newt/dobs/ED...
Ma ise võtaks selle 130P, trükiks endale mõned taevakaardid ja hakkaks peale.
PS! Vahet pole, mis toru sa endale alustuseks ostad, varem või hiljem hakkad sa midagi vägevamat himustama.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 63 külalist