Tõnis kirjutas:Mina ei ole

Aga see ei ole ju ometi vastus, mida sa oodanud oleks?
No tegelikult ootaks pilditöötluse-teemalist sisulist arutelu
Lühidalt on asi selles, et kui uurisin, mis oleks see ultimatiivselt hea astropiltide stackimise ja töötlemise tarkvara, mille sügavuti õppimisele oleks mõistlik oma aega investeerida, siis sain mitmest kohast vihjeid, et PixInsight on maailma parim asi peale moosipallide ning teeb kõike peale kohvikeetmise.
Maksab küll üsna märgatava summa (171€+maksud), aga põhimõtteliselt ei oleks mul kahju hea asja eest raha välja käia. Eeldusel et tegu siis tõesti hea asjaga, mis kogu tööprotsessi ära katab. Ja PI eelis on ka see, et port käib natiivselt mäki all ja ei pea windowse virtuaalmasinatega jändama.
Aga foorumitest tutoriale uurides olen jätkuvalt kuulnud nurinat, et PI-s stackimine on... veider, et mitte öelda kohmakas ja keeruline ning osad tegelased stackivad muu softiga ja töötlevad PI-s. Samas leiab ka vastupidiseid väiteid. Foorumitarkus on muidugi asi, millesse tasuks alati reservatsiooniga suhtuda.
Kiire on ka pisut, kuna triali 45-päeva rõhub selga ja enne kui poolteist kuud kulutada arusaamisele, et too soft minu vajadusteks ikkagi ei kõlba, uuriks veel maad. Kui keegi nüüd põhjendab ära, miks peaks hoopis tema lemmiktarkvara kasutama, siis igasugustele ettepanekutele, soovitustele ja soovitajatele on minu uks igatahes avatud. Kohvi ja moosipalle pakun ka
Taustast - käsurida ei ole mulle juba 80-te aastate keskpaigast alates probleem, aga Photoshopiga sõber olles ja kalendrisse vaadates (on meil ju 21. sajandi 2. aastakümme jooksmas) eelistaks graafilise ja intuitiivse liidesega tööriistu.
Tarkvaraarendusega kokku puutunud inimesena on mul jätkuvalt arvamus, et parim tarkvara (ja/või masin) on see, mille kasutamiseks ei pea (teemaga vähegi kursis olev kasutaja) juhendit nullist peale lugema hakkama. Selge on see, et astrofotograafias päris ilma õppimata ja süvenemata häid tulemusi ei saa, aga elu on liiga lühikene, et seda kulutada kasutu tarkvara uurimise peale, mille autor ei tea
usability-st(*) ja ergonoomikast sittagi.
* Wikipedia seletab "usability" kahe lausega väga kenasti lahti:
"Usability is the ease of use and learnability of a human-made object. The object of use can be a software application, website, book, tool, machine, process, or anything a human interacts with."