Aeg hakata realiseerima kaua sahtlis kolletanud plaani väike observatoorium tagaaeda rajada.
Plaan on võimalikult soodsalt saada neli seina ja katus pea kohale enne talve.
Augu kaevamine
Otsus sai tehtud minitäisvundament rajada. Korraks seedisin ka postvundamenti, aga kuna siin on palju sipelgaid siis lootus on ehk täisvundament hoiab neid eemale siseruumidest. Teine häda on see ,et asukoht on suht udutekke aldis kohas .
Saalungi valmistamine.
Saalung sai valmistatud osb8mm kui õigesti mäletan. Tagantjärgi targutades oleks võinud jämmedamat materjali kasutada kas 12 v 15 vms. 8 kipus valu ajal laiali vajuma. Kogu pinna ulatuses sai kile alla pandud ,et jällegi hoida putukaid ja niiskust eemale + valu alla on ka vajalik kile paigutamine,et betoon "piim" ära ei voolaks. Veetud sai ka hunnik kõrisid juhtmete jaoks valmeiga nii plaju kui pähe tuli + n.
Nüüd on näha ka ruumijaotus. Mõte oli ,et see väike pelta suurune ruum saab olema nn soe ruum ja ülejäänud külmruum.
Posti juures on näha ,et on valatud alla laiendus. See sai selle pärast tehtud, et ma suutsin traktoriga eelnevale otsa soita ja ta murdus alt ära. Õnneks oli mul posti armeering nii viisi tehtud ,et piisas lahtipiikamisest rauani ja uue vöö valamisest ,et asi paika saada.
Põrandavöö tegemine
Põrandavöö sai meisterdatud 50x100 prussist ja natukese vanast laudmaterjalist. Aluminevöö on immutatud materjalist.
Kui sellist lahendust kasutada tuleks kindlasti miskit panna betooni ja puidu vahele, muidu hakkab see oma elu elama. Mina kasutasin tõrvapappi.
Betoonivalu on siit sealt nagu kuldi kuse aga,kuna ma ise olen projektijuht, ehitaja ja ehitusjärelvalve siis annan selle andeks endale. Küll aga on äärmiselt oluline alumise vöö kenasti väljamõõtmine. Diagonaalid peavad klappima, muidu üritus lõpuks hästi ei lõppe. Kas mul see õnnestus selgub kunagi hiljem.
Vahelehõike korras- Kaalusin kahte seina valikut. Fibo või puitkarkass. Päras väikest moodi arutust läheb käiku puitkarkass. Fibo oleks nagu lõpuks rohkem meeldinud ,kuid sellega pidi see häda olema ,et kiva neelab palju soojust endasse päeval ja õhtul võib ruumi maha jahutamine paras jama olla. Puitkarkass on ka ilmselt suts odavam.
Platform valmis
Lõpuks sai platform valmis. Külmaruumi materjaliks sai 15mm osb ja see on üsna optimaalne pakuks. ei vetrunud kuskilt ja tundus all stabiilne ka kindel.
Antud hekteks on kulunud rahaliselt umbes 500 raha. suurematest kuludest oli traktori rent 100, kant betooni 100 ja puit materjal ca 120 raha.